Εκτός μηχανογραφικού Αρχιτεκτονική και δύο τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου

PANEP_IOANN          Καίριο χτύπημα για την Ηγουμενίτσα, διασώθηκε το Ζωικής Παραγωγής στην Άρτα

Εκτός μηχανογραφικού δελτίου μένουν και φέτος η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και τα δύο από τα τρία τμήματα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα. Πρόκειται για το Ιχθυοκομίας- Αλιείας και το Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Διασώθηκε το τμήμα Ζωικής Παραγωγής που έχει έδρα στην Άρτα και περιλαμβάνονταν στα υπό αναστολή.

Το χτύπημα για την Ηγουμενίτσα είναι τεράστιο ενώ για μία ακόμη χρονιά το αίτημα του Πανεπιστημίου και των φορέων των Ιωαννίνων για την Αρχιτεκτονική παραπέμπεται στις καλένδες.

Ο αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα.

Φέτος, ο αριθμός εισακτέων κρίθηκε ότι δεν πρέπει να μειωθεί, ώστε να ανακουφισθεί  σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης η ελληνική οικογένεια, στέλνοντας τα παιδιά της στα  δημόσια ΑΕΙ. Για τον ίδιο λόγο, ελήφθη μέριμνα περαιτέρω ενίσχυσης οικογενειών με πρόσθετες ανάγκες αίροντας περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες (πολυτεκνίας, τριτεκνίας, κοινωνικών κριτηρίων κ.α.).

Επίσης, προβλέπεται αναδρομική ισχύ των νέων διευρυμένων κριτηρίων για τους αποφοίτους του ακαδημαϊκού έτους 2011, οι οποίοι πληρούν ή πληρούσαν τα νέα αυτά κριτήρια κατά την αποφοίτησή τους το 2011. Για τους υποψηφίους αυτούς προβλέπονται ειδικές θέσεις  3% επιπλέον του  συνολικού αριθμού θέσεων εισακτέων.

Σημειωτέον ότι οι ίδιοι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την υπαγωγή και στην κατηγορία των παλαιών αποφοίτων που διεκδικούν το 10% των συνολικών θέσεων τόσο στη γενική όσο και στην ειδική σειρά.

Οι εισακτέοι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ηπείρου έχουν ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

100

Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

120

Ιατρική Σχολή

125

Ιστορίας και Αρχαιολογίας

290

Μαθηματικών

250

Οικονομικών Επιστημών

180

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης

230

Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών

200

Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης

100

Πληροφορικής

150

Φιλολογίας

280

Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας

250

Φυσικής

170

Χημείας

150

 

 

 

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου

70

Βρεφονηπιοκομίας

200

Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο

200

Ζωϊκής Παραγωγής 

60

Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

150

Λογιστικής

300

Λογοθεραπείας

200

Νοσηλευτικής

220

Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

220

Φυτικής Παραγωγής

60

Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής

140

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ