Εκτός λειτουργίας ο μισός στόλος της Πυροσβεστικής

PARGA_PYΜόνο από το φιλότιμο των αξιωματικών και των πυροσβεστών εξαρτάται πλέον η πρόληψη και η κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή της Πάργας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι αντιμέτωπη με ένα πλήθος προβλημάτων, τα οποία αφήνουν παγερά αδιάφορους τους αρμόδιους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα επτά συνολικά οχήματα τα οποία διαθέτει για να επιχειρεί σε μία περιοχή κόσμημα για την Ήπειρο, τα τρία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω βλαβών.

Επιπλέον αποσπώνται τρεις πυροσβέστες από το περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δύναμή της και να δυσκολεύει η εκτέλεση του καθημερινού της έργου. Δύο αξιωματικοί της Υπηρεσίας μετατίθενται στη Φιλιππιάδα και την Κρήτη χωρίς να είναι πιθανή η αντικατάστασή τους.

Έτσι η πυρασφάλεια της περιοχής επαφίεται πλέον στο φιλότιμο των ελάχιστων πυροσβεστών που έχουν απομείνει και στην ενεργοποίηση των πολιτών.

Να σημειωθεί τέλος ότι διοικητής στην τοπική υπηρεσία, μετά το τελευταίο συμβούλιο μεταθέσεων παραμένει ο Πυραγός Γιώργος Γκούμας, ο οποίος δίνει τη δική του, καθημερινή μάχη, για να κρατήσει ζωντανή την Πυροσβεστική της Πάργας που βάλλεται από παντού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ