Εκτός λειτουργίας η ΜΕΛ 2, αναζητούν την πηγή διασποράς

panenosokomeio

Αναπάντητο μένει το ερώτημα εάν ήταν ενδοκλινική ή όχι η διασπορά του κορωνοιού στη δεύτερη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που από την Τρίτη έχει τεθεί σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε το Epiruspost ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια της ΜΕΛ 2 βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η κλινική και όλο το προσωπικό, 27 άτομα να τεθούν σε καραντίνα.

Διαβάστε αναλυτικά: Θετικός γιατρός και νοσηλεύτρια στη Μονάδα Λοιμωδών, 27 άτομα σε καραντίνα

Αυτό ωστόσο που απομένει να διερευνηθεί είναι αν η διασπορά ήταν ενδοκλινική σε μία Μονάδα που λειτουργεί με αρνητική πίεση, με διαχωρισμό καθαρής και μολυσμένης περιοχής κι αν τελικά απαιτούνται περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα προστασίας του προσωπικού.

Ο γιατρός και η νοσηλεύτρια νόσησαν ταυτόχρονα, γεγονός που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η διασπορά ήταν ενδοκλινική. Όλοι οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες Μονάδες και το σύνολο του προσωπικού τέθηκε σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν rapid test στο σύνολο του προσωπικού και όλα ήταν αρνητικά, ωστόσο αποφασίστηκε ο μοριακός έλεγχος τις επόμενες ημέρες σε αντίθεση με ότι συνέβη σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες κλινικές, όπως για παράδειγμα στην Πνευμονολογική.

Λόγω του μεγάλου αριθμού -27 υγειονομικοί εκτός- κάποιοι διεκδίκησαν να κάνουν την καραντίνα εκτός σπιτιού και δόθηκαν 2 θάλαμοι στο ΦΙΑ σε δύο νοσηλευτές.

Και για το γεγονός αυτό, το οποίο είναι από τα πιο σοβαρά, δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ