Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Αντώνογλου

ZOGRAFIKHΣτο πλαίσιο του κύκλου Ελεύθερο Βήμα το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Αντώνογλου.

Στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου εκτίθενται 30 πίνακες του Μιχάλη Αντώνογλου από 2-31 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Ο Μιχάλης Αντώνογλου έφυγε από κοντά μας πρόσφατα αφήνοντάς μας γλυκές και πολύχρωμες αναμνήσεις.

Τα περασμένα Χριστούγεννα είχε εκθέσει στην είσοδο της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου ένα γλυπτό, με θέμα το ηπειρώτικο χωριό, κατασκευασμένο ολόκληρο από ζάχαρη.

Ο ζωγράφος ανέφερε στο βιογραφικό του: «Γεννήθηκα στην Ασφάκα Ιωαννίνων το 1951 και μένω στα Ιωάννινα. Από το 1965 έως το 1968 έκανα διάφορες δουλειές. Τον Ιούνιο του 1968 πήγα στην Αθήνα, όπου έγινα Ζαχαροπλάστης. Το 1971 πήγα στο στρατό, το 1973 απολύθηκα και εγκαταστάθηκα στα Γιάννενα, δούλεψα σε δύο Ζαχαροπλαστεία, ώσπου το 1977, άνοιξα δικιά μου επιχείρηση, στην οδό Ελ. Ζωγράφου 36. Ερασιτεχνικά ασχολούμαι με τη Ζωγραφική, τη Μουσική και τη Γλυπτική με υλικά Ζαχαροπλαστικής.

Με την Ζωγραφική ασχολήθηκα μόνο με μολύβι από το 1985 έως 1995.

Τον Ιούνιο του 2007 είδα στη τηλεόραση (ΕΡΤ3) το ζωγράφο Βob Ross.

Επηρεασμένος άρχισα να δουλεύω χρώματα. Κάθε πίνακας που έφτιαχνα μου γινότανε μάθημα για τον επόμενο. Σταδιακά βελτιώθηκα σε πολύ καλό βαθμό. Κυρίαρχη τάση στην ζωγραφική μου είναι ο σουρεαλισμός».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ