Έκτακτο της ΕΜΥ… Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα φέρνει η «Αθηνά»

lake_fourtouna1

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται. Όπως προκύπτει η Ήπειρος από το βράδυ και μέχρι την Παρασκευή θα βρεθεί στο επίκεντρο του κύματος αυτού που θα έχει ως βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την χαλαζόπτωση.

Η Εθνική Μετεωρολογική ονόμασε «Αθηνά» το καιρικό σύστημα που προκαλεί την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο

Καιρικό σύστημα με το όνομα ΑΘΗΝΑ (ATHINA) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης (06-10-2021) από τη βορειοδυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά:

α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

β. Τους θυελλώδεις νότιους ανέμους την Πέμπτη (07-10-2021) στα δυτικά, που η έντασή τους θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (06-10-2021)

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου Ιονίου και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου.

2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (07-10-2021)

Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, καθώς και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

3. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (08-10-2021)

α. Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

β. Την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ