Έκτακτο Περιφερειακό κι ένταση στο κόκκινο για τη Δωδώνη

PERIF_SYMBOYLΟι φωτιές που άναψαν τις τελευταίες ημέρες και ύστερα από τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη- Καχριμάνη σχετικά με την πώληση της Δωδώνης και τον ρόλο των Ενώσεων, όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ δύσκολο να σβήσουν.

Και η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή στις δώδεκα το μεσημέρι, μάλλον δεν θα μπορέσει να αποκλιμακώσει την ένταση η οποία πυροδοτήθηκε κι άλλο μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Ενώσεων και Περιφερειάρχη.

Το αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπέβαλλαν από κοινού οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Την ίδια ώρα το ήδη τεταμένο κλίμα πυροδοτείται κι άλλο από τις νέες δηλώσεις- ανακοινώσεις.

Ο κ. Βασίλης Λύτης εκ μέρους της ΕΑΣ Ιωαννίνων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθούν αγωγές σε βάρος του Περιφερειάρχη μετά τις δηλώσεις με τις οποίες απέδωσε στις Ενώσεις το ρόλο του μεσίτη.

Ο κ. Καχριμάνης ωστόσο επανήλθε με νέα ανακοίνωση με την οποία ανεβάζει κι άλλο τους τόνους επιτιθέμενος ουσιαστικά συνολικά πλέον στους «αγροτοσυνδικαλιστές».

«Δυστυχώς εκ των υστέρων, διαπιστώθηκε ότι οι Ενώσεις είχαν μετατραπεί σε «γυρολόγους», κάνοντας (μέσω τριμελούς ομάδας που είχαν συγκροτήσει) διαπραγματεύσεις με όλους τους υποψήφιους αγοραστές, μεταξύ των οποίων και με τη SIMOS την οποία σήμερα καταγγέλλουν.

Με το κοινοπρακτικό σχήμα Strategic Initiatives UK LLP – Simos Food Group έγινε προσέγγιση για την παραχώρηση της ΖΩ- ΔΩ. Αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, ούτε από αυτή, ούτε από καμία άλλη εκ των ενδιαφερομένων εταιριών, πλην της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. που κλήθηκε την τελευταία στιγμή. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι Ενώσεις επεδίωξαν, μέσω άλλου Φορέα, τη μίσθωση της ΖΩ- ΔΩ και όταν αυτό συνάντησε την άρνηση του κοινοπρακτικού σχήματος, τότε η ηγετική τους ομάδα επαναπροσέγγισε τους συνδικαλιστές – κτηνοτρόφους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης επανήλθε και με συνέντευξή του ζήτησε την τήρηση του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας.

Οι ΕΑΣ όπως σημειώνει, προτείνουν, λοιπόν, με πνεύμα δημιουργικό, διαλλακτικό και αναπτυξιακό, τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι, καθώς και εμπειρογνώμονες όλων των πλευρών. Η επιτροπή αυτή θα επεξεργασθεί και θα φέρει στο ΔΣ πρόταση τροποποίησης του καταστατικού της Δωδώνη, που θα διασφαλίζει τη νομιμότητα και τη διαφύλαξη του σκοπού και της λειτουργίας της εταιρίας σε κάθε μεταβίβαση μετοχών. Το ΔΣ θα φέρει, στη συνέχεια, στη ΓΣ την πρότασή του, για να ληφθούν οι αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ