Έκτακτο ΚΥΣΕΑ υπό τη σκιά των συγκρούσεων στη Γάζα

megaro maksimou

Στη σκιά των πολεμικών συγκρούσεων στη Γάζα, θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 12:00 στο μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Το ΚΥΣΕ θα αξιολογήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας ενώ κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει εκτίμηση και για πιθανές επιπτώσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και να συζητηθεί ο συντονισμός ενεργειών

Νωρίτερα κατά την προσέλευση του, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των υπουργών Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τις χώρες της συμμαχίας να μιλήσουν για την θέση τους πάνω στο ζήτημα του Ισραήλ.

Ανέφερε δε ότι «Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση»

Ακόμη, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «Αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της Συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία».  Όπως τόνισε, «η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες».

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης  σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, κατά τη συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, στο Μουσκάτ του Ομάν δήλωσε ότι «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ