Έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας και Περιφερειαρχών

kaxrimanis maurogiorgos

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα από το κύμα κακοκαιρίας, με βασικό χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, αποτέλεσε το αντικείμενο έκτακτης σύσκεψης –μέσω τηλεδιάσκεψης- που έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, των Περιφερειαρχών και των Διευθυντών Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

 «Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε περαιτέρω και προσέθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στην Ήπειρο η οποία μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ