Έκτακτα μέτρα στα σύνορα, δηλώσεις στα Γιάννινα του Υφυπουργού Άμυνας

xardalias amina

Σε έκτακτα προληπτικά μέτρα στα σύνορα προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεννόηση με την Αστυνομία και το Λιμενικό  μετά τις τελευταίες απειλές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων και προωθήσεις προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Επιτελείων  στην οποία αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων για τη θωράκιση των συνόρων, τόσο των χερσαίων όσο και των θαλασσίων.

Αποφασίστηκε επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα αλλά και να αναφέρονται άμεσα από τις μονάδες της παραμεθορίου περιστατικά που αφορούν αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Για τη λήψη των έκτακτων μέτρων μάλιστα υπάρχει συντονισμός του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, με τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού – Ακτοφυλακής προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη επιτήρηση αλλά και αποτροπή αν χρειαστεί.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής δήλωσε ότι η χώρα μας αποτελεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά παράλληλα παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η χώρα μας θωρακίζεται, οι Ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, η αμυντική μας διπλωματία παραμένει επιθετική με την έννοια των συμμαχιών και των συνεργασιών. Η Ελλάδα παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητα για όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο… Συνεχίζουμε την προσπάθεια, δουλεύουμε νυχθημερόν και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και για να παραμένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Εμείς συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους. Εμείς πιστεύουμε ότι με ειρήνη και σταθερότητα μπορούν να υπάρξουν λύσεις σε όλα. Από κει και πέρα για οτιδήποτε άλλο παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα» ανέφερε ο Υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ