Εκστρατεία ενημέρωσης για μείωση των τροχαίων

troxaia enimerosi

Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου οργανώθηκε εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Βασική ιδέα της δράσης αυτής είναι η ανάγκη της συνεργασίας και συμβολής όλων, φορέων και πολιτών, για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, βρέθηκαν από το πρωί στην κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων, με αφορμή τη διενέργεια διεξαγωγής ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού μέσα από αυτοκίνητα (drive – through rapid tests), όπου και διένειμαν έντυπο υλικό με κεντρικό μήνυμα: «Η προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι ΟΜΑΔΙΚΗ, στην προσπάθεια αυτή σε θέλουμε ΔΙΠΛΑ μας, σε θέλουμε στη ΖΩΗ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Αστυνόμος-Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος, ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ένας τραγικός μήνας για την περιοχή.

«Από τροχαία δυστυχήματα που έγιναν μόλις μέσα σε 6 ημέρες, έχασαν τη ζωή τους 9 συνάνθρωποί μας. Αν και οι ανθρώπινες ζωές δε χωρούν σε στατιστικές, είναι χαρακτηριστικό να πούμε ότι πρόκειται για τους μισούς από όσους έχασαν τη ζωή τους όλο το 2019. Και οι 6 από τους 9 ήταν ηλικίας από 17 έως 23 ετών. Νέοι άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή τους. Συγγενείς και φίλοι, δεν πρόλαβαν να τους καμαρώσουν».

Σημειώνεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου διενεργούνται καθημερινά εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση και η εμπέδωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς είναι παραπάνω από αναγκαία για να μπει επιτέλους ένα «STOP» στα τροχαία ατυχήματα, ένα «STOP» στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.

«Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό απαιτείται η συμβολή όλων. Τόσο των αρμόδιων φορέων όσο και του κάθε πολίτη. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αντιληφθούμε ότι, κάθε φορά που οδηγούμε δεν κρατάμε μόνο το τιμόνι στα χέρα μας αλλά και τη ζωή τη δική μας και των άλλων. Ότι κάθε φορά που οδηγούμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, τρέχουμε με υπερβολική ταχύτητα, μιλάμε στο κινητό, ρισκάρουμε σε μια στιγμή να χάσουμε τα πάντα.

Πρέπει όλοι εργαστούμε για να ανάψουμε το κόκκινο φανάρι σε νέες τραγωδίες.

Η προσπάθεια λοιπόν για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι ομαδική. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλους τους πολίτες μας δίπλα μας. Τους θέλουμε στη ζωή», τόνισε ο κ. Μήτσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ