Εκστρατεία από την Δυτική Ελλάδα για ν’ αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο Ακτίου!

aktio aef1

aktio aef1

Το αεροδρόμιο του Ακτίου είναι ταυτισμένο με την Πρέβεζα και εν πολλοίς πρόκειται γι’ αυτό που εξυπηρεί σχεδόν το σύνολο του τουριστικού κλάδου της Ηπείρου.

Παρότι γεωγραφικά ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η διεθνής ονομασία με την οποία έχει καθιερωθεί είναι “Άκτιο- Πρέβεζα”. Με αυτή το συναντά οποιοσδήποτε σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου, στις αεροπορικές εταιρίες και στα τουριστικά γραφεία.

Εδώ και αρκετό καιρό όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να αλλάξει την διεθνή χρήση
του Αεροδρομίου Ακτίου, από «Αεροδρόμιο Πρέβεζας» όπως αναφέρεται σήμερα, τόσο στα αεροδρόμια και τα voucher των επισκεπτών όσο και στις ταμπέλες της Ιόνιας Οδού.

Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε αρχικά έγγραφη ενημέρωση και αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αθανάσιο Βούρδα, το Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, κ. Γεώργιο Αποστολάκη και το Διοικητή ΥΠΑ, κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, στο ΥΠΟΜΕΔΙ μέσα σε εξαιρετικά εποικοδομητικό κλίμα.

Εκεί βεβαιώθηκε η πρόθεση όλων των πλευρών για αποκατάσταση της ορθής ονομασίας του “Αεροδρομίου Ακτίου”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η διαδικασία για την αλλαγή ονομασίας έχει πλέον ξεκινήσει και, παρότι απαιτείται ικανός χρόνος ώστε να αλλάξουν οι ονομασίες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται τελικώς να επέλθει η τροποποίηση και ορθή χρήση της ονομασίας του αεροδρομίου ώστε να αναφέρεται στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου ανήκει.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ