Εξιτήριο μετά την πρωτοποριακή εμφύτευση βηματοδότη

Εξιτήριο πήραν από την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου οι δύο ασθενείς στους οποίους έγινε εμφύτευση βηματοδότη χωρίς μπαταρίες και ηλεκτρόδια. Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται άριστη και μπορούν πλέον να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι από τα ελάχιστα, δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, που πληρούν τις προυποθέσεις τέτοιων επεμβάσεων, καθώς διαθέτει και τις υποδομές αλλά κυρίως το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τέτοιες πρωτοποριακές επεμβάσεις.

Οι εμφυτεύσεις έγιναν την ομάδα του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙωαννίνων.

Ο Micra®, που είναι ο μικρότερος βηματοδότης στον κόσμο, τοποθετείται με εξειδικευμένη τεχνική διαμέσου της μηριαίας αρτηρίας του ασθενούς και αγκιστρώνεται στο μυοκάρδιο, σε αντίθεση με τον συμβατικό βηματοδότη που διαθέτει ειδικά ηλεκτρόδια εντός των καρδιακών κοιλοτήτων ενώ η βηματοδοτική συσκευή-μπαταρία εμφυτεύεται στον θώρακα του ασθενούς.

Πρόκειται για ιδιαίτερα εξελιγμένη συσκευή της οποίας η τοποθέτηση απαιτεί εξειδίκευση και ικανότητα από την ιατρική ομάδα που την υποστηρίζει.

Ο Micra® αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση σε περιπτώσεις ασθενών όπου η εμφύτευση συμβατικού βηματοδότη δεν είναι δυνατή, παρέχοντας έτσι στους Καρδιολόγους ένα πολύτιμο και τεχνολογικά καινοτόμο εργαλείο στην θεραπεία των καρδιακών βραδυαρρυθμιών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ