Έξι νέα συστήματα βυθιζόμενων κάδων

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου εγκατάστασης έξι καινούριων βυθιζόμενων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Οι εργασίες ξεκινούν από αύριο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα απαιτηθεί περίπου μία εβδομάδα για να εγκατασταθούν όλοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων είχε αποφασίσει η τοποθέτηση των συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, να γίνει σε περιοχές μεγάλου φόρτου απορριμμάτων – όπως οι περιοχές πέριξ των πεζοδρόμων- καθώς και τουριστικά σημεία του Δήμου.

Έτσι  τα σημεία τοποθέτησης των έξι συστημάτων είναι:

1  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ –ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΚΕΠ.

 1. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΙΔΗ(ΛΟΥΤΣΑ)
 2. ΓΩΝΙΑ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ(ΠΑΡΚΑΚΙ)
 3. ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΣΙΝΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
 4. ΚΑΝΝΙΓΓΟΣ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ
 5. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΓΗΣ –ΠΑΡΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ

Τα τεχνικά  χαρακτηριστικά του κάθε ενός από τα εννέα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων που έχει  προμηθευτεί και τοποθετεί ο Δήμος Ιωαννιτών είναι: 

 • Δύο ανοξείδωτα δοχεία επίγειας ρίψης απορριμμάτων
 • Δύο βυθιζόμενοι αφανείς κοινοί κάδοι αποκομιδής χωρητικότητας 1.100 λίτρων
 • Υδραυλικό ρομποτικό σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων
 • Ικανότητα διαβαθμισμένης συμπίεσης
 • Οπτικές και φωνητικές οδηγίες χρήσης
 • Υδραυλικό σύστημα ανύψωσης των κάδων για την αποκομιδή
 • Λειτουργία ανοίγματος δοχείου ρίψης με το πάτημα ενός ποδομπουτόν

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των έξι νέων υπογειοποιημένων κάδων ο Δήμος Ιωαννιτών θα έχει πλέον ένα δίκτυο με συνολικά 15 τέτοιους κάδους, στοχευμένα τοποθετημένοι κάποιοι απ’ αυτούς σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπου υπάρχουν και αρκετά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για το λόγο αυτό απαιτείται από τους πολίτες  μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να διατηρείται ο χώρος πέριξ των κάδων περιποιημένος, αποφεύγοντας φαινόμενα που έκαναν κατά καιρούς την εμφάνισή τους με απορρίμματα πεταμένα έξω από τους κάδους, δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων.

Εξάλλου, η ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και της αντίστοιχης της Δημοτικής Αστυνομίας με μόνιμο προσωπικό είναι ικανή, μόλις ολοκληρωθεί, να διασφαλίσει πλέον τόσο την καλύτερη αποκομιδή όσο και την καλύτερη αστυνόμευση προκείμενου οι υπογειοποιημένοι κάδοι να εξυπηρετήσουν πλήρως το σκοπό για τον οποίο τοποθετούνται.

«Οι νέοι βυθιζόμενοι κάδοι εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια που κάνει ο δήμος να εκσυγχρονίσει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα απορρίμματα.

Τα βήματα που έχουν γίνει είναι εμφανή και η έναρξη λειτουργίας των υπογειοποιημένων κάδων είναι ένα απ’ αυτά.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης υπό την προϋπόθεση ότι θα δείξουν συνέπεια οι πολίτες και, κυρίως, οι καταστηματάρχες.

Καθοριστικό ρόλο για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας, παίζει η συμπεριφορά των πολιτών, γι’ αυτό ζητάμε τη συνεργασία και τη βοήθεια όλων», τόνισε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Μπέγκας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ