Έξι εκατομμύρια οι οφειλές της ΔΕΥΑΙ στον ΣΥΔΛΙ… Στα 16 οι συνολικές απαιτήσεις!

Ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια οι οφειλές της ΔΕΥΑΙ προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο που αφενός αποτελεί πονοκέφαλο για την Δημοτική Επιχείρηση αφετέρου προκαλεί προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας στον ΣΥΔΛΙ. Η οφειλή αυτή διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να φτάνει στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μάντζιος, ο οποίος μετέχει στην διοίκηση της επιχείρησης, επισημαίνει με ένταση το πρόβλημα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την συνολική οικονομική πορεία της ΔΕΥΑΙ, καθώς οι απαιτήσεις παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και ξεπερνούν πλέον τα 16 εκατομμύρια.

«Η Δημοτική Αρχή φαίνεται να μην ανησυχεί για τις ζημιές που παρουσίασε ο ισολογισμός του 2017, οι οποίες φτάνουν στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ανησυχεί για τις οφειλές άνω των έξι εκατομμυρίων προς τον ΣΥΔΛΙ, δεν ανησυχεί από την αυξητική τάση των απαιτήσεων οι οποίες αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια. Παρά ταύτα το ισοζύγιο ταμείου παραμένει θετικό και αυτό είναι ένα ερώτημα. Η ουσία είναι ότι αγνοεί τα ουσιαστικά οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης τα οποία μελλοντικά θα οξυνθούν» υπογραμμίζει ο κ. Μάντζιος.

Ο κ. Μάντζιος αναφέρθηκε στην απόφαση για έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές, υπογραμμίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενη, όμως όπως επεσήμανε και στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν κατατέθηκαν στοιχεία τα οποία ήταν απαραίτητα προκειμένου να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επιχείρησης μακροπρόθεσμα, ενώ δεν υπήρξε οικονομοτεχνική μελέτη.

«Η οριζόντια μείωση του νερού ήταν δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Αν είχε γίνει ίσως τότε περισσότερα νοικοκυριά να είχαν την δυνατότητα πληρωμής, καθώς δεν πρέπει να ξεχνούμε την οικονομική κατάσταση που βιώνει η μέση ελληνική οικογένεια. Συμπερασματικά, μένει ο εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής, η αναξιοπιστία λόγων και πράξεων και η διγλωσσία», κατέληξε ο κ. Μάντζιος.

Η ΔΕΥΑΙ και τα σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την επιχείρηση, ως μία που έχει άμεση και καθημερινή σχέση με τον πολίτη, είναι σίγουρο ότι θα αναδειχθούν το επόμενο διάστημα και θα αποτελέσουν κυρίαρχα κατά την προεκλογική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ