Έκρηξη της πανδημίας στην Αλβανία, νέα αύξηση των κρουσμάτων, επιτακτική η λήψη μέτρων στα σύνορα

alvania giatroi

Κάθε μέρα και χειρότερα για την γειτονική Αλβανία. Η επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται και σήμερα καταγράφεται νέα και σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 90 θετικά κρούσματα ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Καθημερινά αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται ιατρική περίθαλψη με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη πλέον η κατάσταση και στα νοσοκομεία.

Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 80 ασθενείς εκ των οποίων οκτώ βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους και μία νεαρή μητέρα με το μόλις δύο μηνών μωρό της που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους για αυστηρή τήρηση των μέτρων.  Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε λήψη επιπρόσθετων μέτρων παρά την έκρηξη των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες δύο βδομάδες.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στα Τίρανα ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αύξηση σημειώνεται και στο Αργυρόκαστρο καθώς τα επτά χθεσινά ανέρχονται σήμερα σε δέκα.

Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται άμεση και επιβεβλημένη η λήψη υγειονομικών μέτρων στην Κακαβιά, την Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι, από όπου καθημερινά διακινούνται χιλιάδες άνθρωποι χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τα «κλειστά σύνορα» ισχύουν μόνο στα χαρτιά καθώς στην πράξη, από τις αρχές Μαίου, η κίνηση γίνεται σχεδόν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ