«Έκρηξη» της πανδημίας στα Βαλκάνια… Δύσκολες ώρες στην Αλβανία

alvania nosokomeio es

«Έκρηξη» της πανδημίας στα Βαλκάνια… Η εικόνα των τελευταίων ημερών είναι άκρως ανησυχητική καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στις γειτονικές χώρες.

Η μελανή επιδημιολογική εικόνα των βαλκανικών χωρών προκαλεί προβληματισμό, αφού εκατοντάδες νέα κρούσματα καταγράφονται ημερησίως στη Ρουμανία, την Αλβανία, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο, την Σερβία και τη Βουλγαρία.

Οι εξελίξεις αυτές απασχολούν το υγειονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης καθώς διαπιστώνεται ότι πολλά από τα κρούσματα που καταγράφονται στην χώρα μας είναι εισαγόμενα.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην γειτονική Αλβανία η οποία μετρά νεκρούς και δεκάδες νέα κρούσματα σε καθημερινή βάση.

Το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν τέσσερις ακόμη θάνατοι αλλά και 83 νέα κρούσματα.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα καθώς καθημερινά ο ιός εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές, σε ολόκληρη την χώρα.

Σε 25 ανέρχονται τα κρούσματα στην περιοχή του Αργυροκάστρου, 39 στο Μπεράτι, 113 στην Αυλώνα και 591 στα Τίρανα.

Τα περισσότερα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετά και την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχείων επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ