Έκρηξη Περιφερειάρχη για τον ΦΟΔΣΑ.. «Λες και είναι υπάλληλοι της εταιρείας»!

kaxrimanis alekos

Από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήρθε η πρώτη αντίδραση του Περιφερειάρχη στην απόφαση του ΦΟΔΣΑ να υποβάλλει αίτημα για έκδοση διαπιστωτικής πράξης ώστε να αναλάβει την διαχείριση του εργοστασίου απορριμμάτων.

Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι οι Δήμοι οφείλουν στην Περιφέρεια ποσό της τάξης των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ και η Περιφέρεια από την πλευρά της  έχει άνοιγμα προς το εργοστάσιο ύψους 2, 1 εκατομμυρίων ευρώ! Εδώ και αρκετούς μήνες δεν μπορεί να εισπράξει τις οφειλές των Δήμων ούτε μέσω των ανταποδοτικών στη ΔΕΗ αφού και εκεί είναι χρεωστικοί!

Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύεται ότι η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει την λειτουργία του εργοστασίου.

«Ο ΦΟΔΣΑ πολύ επιπόλαια έρχεται να αναλάβει τη λειτουργία και την αναβάθμιση του εργοστασίου… Εγώ θέλω να τα δώσω αλλά δεν μπορώ να τα δώσω σε βάρος των κατοίκων της περιοχής. Δεν μπορεί κάποιοι από αυτούς να μιλάνε με την εταιρεία… Εγώ είμαι με την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά αυτή να γίνεται με κανόνες και αξίες» ανέφερε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης.

«Με αυτούς που διοικούν τον ΦΟΔΣΑ πρέπει να καταλάβετε ότι η έκπτωση μηδέν είναι μεγαλύτερη από το τριάντα και πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί κανείς να τους χρησιμοποιήσει… Μακάρι να βρεθεί τρόπος να τα πάρουν αλλά όχι σε βάρος των κατοίκων» ανέφερε.

«Όσο είμαι περιφερειάρχης θα είμαι με τον κόσμο και όχι με τα κυκλώματα. Το υπόλειμμα το θέλανε για να μην φαίνεται ο βαθμός απόδοσης του εργοστασίου. Δεν μπορεί μία κλίκα που λέγεται διοίκηση του ΦΟΔΣΑ να συνδιαλέγεται με αυτούς που έχουν το εργοστάσιο χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τις αρχές της ηθικής και τιμιότητας. Δεν χρωστάμε τίποτα από τα 3,5 εκατομμύρια, είναι υποχρεωμένοι να γίνουν τα ασφαλιστικά μέτρα, είμαστε εδώ για να φυλάμε τα συμφέροντα του λαού και δεν θα προσκυνάμε κανένα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης.

Κάλεσε δε τον ΦΟΔΣΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και «να μην είναι υπάλληλοι κανενός κυκλώματος».

Με την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου και ΦΟΔΣΑ που εξελισσόταν σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Καχριμάνης επανήλθε, αυτή την φορά με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Το παρόν, το λευκό και το έχει δίκιο αλλά εγώ ψηφίζω αντίθετα με τα συμφέροντα των πολιτών δεν παράγει αξίες και σωστά αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν περίμενα τόσοι να είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Έτσι είναι η ζωή. Τι να κάνουμε. Εγώ μία κουβέντα: Λυπάμαι που το μηδέν είναι μεγαλύτερο του τριάντα και τόσα άλλα. Αλλά να αποφασίζουν αυτοί που δεν σεβάστηκαν την δουλειά για το εργοστάσιο καταστρατηγώντας τους ΧΥΤΥ και να τους κάνουν παράνομα ΧΥΤΑ, να μην φέρνουν απορρίμματα στο εργοστάσιο και να αποφασίζουν για το ποιος θα έχει το εργοστάσιο όταν χρωστάνε στην Περιφέρεια 4,2 εκατομμύρια… Τόσες ανακρίβειες.. Λες και είναι υπάλληλοι της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο. Και τους λυπάμαι και λυπάμαι. Εγώ έκανα το καθήκον μου, αυτοί τι θα πουν στους πολίτες»… αναφέρει στην ανάρτησή σου, ενδεικτική του θερμού κλίματος που όπως φαίνεται θα διατηρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ