«Εκρηκτικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

sirizan

Το μείγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ακόμη εκρηκτικό, παρότι επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι. Στον απόηχο της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα μένουν εκτός ψηφοδελτίων όσοι υπονομεύουν την συνοχή, η εκπρόσωπος τύπου τονίζει ότι δεν είναι τελεσίγραφο αλλά το μήνυμα πώς θα πορευτεί το καράβι με εκείνον στο τιμόνι, εκτιμώντας ότι υπάρχει τρόπος να μη γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια διάσπασης.

Το ενδεχόμενο διάσπασης ξορκίζουν αρκετά στελέχη του κόμματος. Ωστόσο, το ραντεβού το οποίο θα αποτελέσει πραγματικό εσωκομματικό crash test για το νέο πρόεδρο και θα αποτυπωθούν οι προθέσεις όλων, δίνεται στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων. Τα στελέχη που εκφράζουν έντονες διαφωνίες για τη νέα ηγεσία και τη στρατηγική της, ζητούν σύγκληση όλων των οργάνων το συντομότερο.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα δεδομένα. Και το βασικό δεδομένο είναι ότι ο κ. Κασσελάκης μέσα στα επόμενα 24ωρα αναχωρεί στις ΗΠΑ, όπου και θα παραμείνει προκειμένου να διευθετήσει λεπτομέρειες και εκκρεμότητες για την οριστική μετεγκατάσταση του στη χώρα μας.

Ως εκ τούτου εάν συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος θα συμμετάσχει διαδικτυακά.

Από την άλλη πιο ασαφές είναι το τοπίο για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που προφανώς δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος για να συνεδριάσει όπως ήταν η αρχική πληροφορία και πρόταση, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν πρόκειται να παρουσιαστεί στο στρατό μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, μένει να δούμε αν θα υπάρξει κατάλληλη ημερομηνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ