Εκρηκτική κατάσταση.. Όλο το νοσοκομείο μια Παθολογική!

nosokomeio artas

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Άρτας με τις ευθύνες να βαραίνουν τις εκάστοτε διοικήσεις και τώρα ακόμη περισσότερο.

Γονέας μικρού παιδιού μας κατέθεσε την άσχημη εμπειρία του όταν στους διαδρόμους της Παιδιατρικής κυκλοφορούν πια, μαζί, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι ασθενείς της Παθολογικής, οι ίδιοι νοσηλευτές κάνουν νοσηλεία σε μικρά παιδιά και γέρους ασθενείς με ηλικιωμένους με πολλαπλά προβλήματα.

Πριν λίγο καιρό η Κλινική είχε απασχολήσει το πανελλήνιο με την παραίτηση των γιατρών της λόγω εξόντωσής τους. Μια παραίτηση που μάλλον πάρθηκε πίσω, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιες υποσχέσεις.

Μετά από μια μικρή κάμψη στον αριθμό των νοσηλευόμενων μέσα στο καλοκαίρι, η κατάσταση και πάλι έγινε εκρηκτική, δημιουργώντας πρόβλημα και στις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου αφού, όπου υπάρχει κενό κρεβάτι, καταλαμβάνεται από ασθενή της Παθολογικής.

Η Ουρολογική ήταν πάντα μια  δεύτερη Παθολογική και παραμένει.

Η Πνευμονολογική διαθέτει σε παθολογικά περιστατικά όλες τις κενές κλίνες της σε θαλάμους και στον διάδρομο πια.

Ράτζα υπάρχουν και στο διάδρομο της Παθολογικής αλλά τελευταία έχει παγιωθεί η κατάληψη των μισών σχεδόν κλινών της Παιδιατρικής από περιστατικά της Παθολογικής. Εικόνα όχι απλώς άσχημη, αλλά απαράδεκτη. Βεβαίως και στις άλλες κλινικές διασπείρονται παθολογικά περιστατικά με τους ελάχιστους γιατρούς να διακτινίζονται στους τέσσερις ορόφους για την παρακολούθησή τους.

 Η καθημερινή δύναμη της Κλινικής αγγίζει τα 60 με 70 άτομα συν τους ασθενείς από κορωνοϊό που νοσηλεύονται κι αυτοί πλέον από τους παθολόγους κι όχι τους πνευμονολόγους όπως μέχρι πρότινος.

Η λύση είναι μία αλλά τολμηρή. Γενναία σε αριθμό, προκήρυξη μόνιμων γιατρών Παθολογικής και δημιουργία, επίσημα και δεύτερης Παθολογικής κλινικής. Τέτοιες λύσεις όμως έχουν  οικονομικό κόστος κι απαιτούν πολιτικό σθένος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ