Έκπληξη από Σιαφάκα με ενδιαφέρον για την Προεδρία της ΠΕΔ.. Και προτάσεις για γαλαζοπράσινη σύμπραξη!

Óôéãìéüôõðï áðü ôçí åêëïãéêÞ äéáêäéêáóßá óå åêëïãéêü ôìÞìá ôçò ÁèÞíáò ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2019.
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Και έγινε η έκπληξη στην συγκέντρωση των γαλάζιων αυτοδιοικητικών της Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Με αρκετές απουσίες αλλά και με πολλές παρουσίες.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζαγορίου Γιώργου Σουκουβέλου και πιθανότατα μετά από παρότρυνση του προέδρου της ΚΕΔΕ και εκ νέου υποψηφίου Λάζαρου Κυρίζογλου.

Το βασικό  ζητούμενο της συνάντησης ήταν να κατατεθούν σκέψεις και απόψεις όπως και προτάσεις.

Η έκπληξη λοιπόν έγινε από τον Δήμαρχο Άρτας Χριστόφορο Σιαφάκα, ένα νέο πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Ηπείρου, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου.

Και μετά τέθηκε το δίλημμα…

Αν οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί θα κατέλθουν με ένα αμιγώς παραταξιακό ψηφοδέλτιο ή θα αναζητήσουν ευρύτερες συνεργασίες..

Θιασώτης των συνεργασιών για ένα ευρύ σχήμα ήταν ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως στην πιθανότητα αυτή –την δημιουργία δηλαδή ενός και μόνο ψηφοδελτίου με αυτοδιοικητικούς από όλους τους πολιτικούς χώρους- ο ίδιος είναι πρόθυμος να διεκδικήσει την προεδρία.

Οριστική απόφαση δεν ελήφθη..

Η μπάλα πλέον βρίσκεται στο αυτοδιιοικητικό γήπεδο του ΠΑΣΟΚ. Οι αυτοδιοικητικοί που προέρχονται τόσο από το κόμμα όσο και από άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους..

Θα οδηγηθούν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο υπό τον Μιχάλη Πλιάκο όπως όλα δείχνουν ή θα επιλέξουν να κατέβουν με ένα δικό τους σχήμα.

Οι απόψεις που κυριαρχούν στον χώρο είναι πολλές. Αξιοσημείωτο είναι ότι κομματικά κι όχι αυτοδιοικητικά στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ «σπρώχνουν» προς το κοινό ψηφοδέλτιο, χωρίς πολιτική τεκμηρίωση  ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί του χώρου τάσσονται υπέρ της ανεξάρτητης καθόδου.

Οι ζυμώσεις τις επόμενες ημέρες θα είναι έντονες καθώς ως τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα γίνει η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ