Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία για 48 μαθητές του Γυμνασίου Ανατολής

gimnasio anatolis

Η ερευνητική ομάδα 48 μαθητών/μαθητριών της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία, παρουσία της Φιλολόγου και Διευθύντριας του σχολείου, κυρίας Μπακάλη Ολυμπίας, και των εκπαιδευτικών, κυρίου Ντόκα Κωνσταντίνου, Φυσικού-Υποδιευθυντή, κυρίας Πανταζάκου  Χάιδως, Φιλολόγου και κυρίας Παππά Φρειδερίκης, καθ. Γερμανικών. 

Συγκεκριμένα, η Ομάδα παρευρέθη στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων της Βενετίας, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση του Εξάρχου της Νοτίου Ευρώπης και Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, Σεβασμιότατου κκ Πολύκαρπου. Στον Ιερό Ναό είχαν την τιμή να τους υποδεχθεί και ο Πανοσιολογιότατος, Πατέρας Βησσαρίων Βακκάρος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ομάδας είχαν, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του Ιερού Ναού από τον ίδιο τον Έξαρχο και παράλληλα να ακούσουν τις συμβουλές του. Αποτέλεσε πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία για τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες εφήβους η διά ζώσης γνωριμία τους με τον παλαιότερο ορθόδοξο ναό της Διασποράς που κατασκευάστηκε χάρη στη συνεισφορά των Ορθόδοξων Ελλήνων της Βενετίας και συνέδραμε στη διατήρηση της θρησκευτικής οντότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνικού  Έθνους.

Ο Σεβασμιότατος παρέδωσε στη Διευθύντρια του σχολείου ένα αναμνηστικό βιβλίο για τις Ιερές Μονές της Σικελίας και η Σχολική μας Ομάδα δύο αναμνηστικά βιβλία για τις Ιερές Μονές Ιωαννίνων και Άρτας, ευγενική δωρεά της Περιφέρειας Ηπείρου, τόσο στον Σεβασμιότατο όσο και στον Πανοσιολογιότατο.

Η κυρία Μπακάλη Ολυμπία απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Σεβασμιότατο Πολύκαρπο να επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, όπου και θα οριστεί επίτιμο μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ