Εκπαιδευτική δράση από την Τροχαία Ιωαννίνων

troxaia drasi

Μία ακόμη εκπαιδευτική δράση για την οδική ασφάλεια των μικρών παιδιών οργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα (27-29 Μαρτίου) στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Λιμνοπούλας. 

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η παρουσίαση και εκμάθηση σημαντικών κανόνων κυκλοφορίας των παιδιών με ποδήλατο και πατίνι.

Το ποδήλατο και το πατίνι, πέρα από αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, αποτελούν πολλές φορές και το μεταφορικό τους μέσο.

Όμως, πόσα γνωρίζουν τα παιδιά ώστε να κυκλοφορούν σωστά και με ασφάλεια; Τι εξοπλισμό οφείλουν να φέρουν; Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει κανονικά και για τους ποδηλάτες και τους χρήστες πατινιών;

Σε αυτά και πολλά ακόμη χρήσιμα ερωτήματα θα λάβουν απαντήσεις οι μικροί μας φίλοι με τρόπο διασκεδαστικό, ενώ στο τέλος τους περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις! 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση, η οποία απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης δημοτικών σχολείων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και της «Νέα Οδός Α.Ε.».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ