Εκπαίδευση από τον Ερυθρό  στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας

eritros

Πρόγραμμα για τις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, διάρκειας 4 ωρών, εκπόνησε και υλοποιεί ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της βασικής του αποστολής για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ευημερίας.

Οι πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας αποτελούν ένα απαραίτητο εργαλείο, περιλαμβάνοντας τις γνώσεις για τη φροντίδα και την υποστήριξη ατόμων που βίωσαν κάποια κατάσταση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης.

Η αναγκαιότητά τους είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη, τόσο για τον κάθε πολίτη όσο και για επαγγελματίες, ειδικά σε συγκεκριμένους χώρους και ρόλους απασχόλησης, καθώς διασφαλίζουν τη σωστή προσέγγιση και παρέμβαση, την ανακούφιση των πληγέντων και των ατόμων που βρίσκονται σε κρίση, την πρόληψη της εξέλιξης του στρες και της βίωσης του τραύματος σε επιδείνωση και περαιτέρω συναισθηματική διαταραχή, καθώς και – την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των πληγέντων και των ατόμων σε κρίση.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προγραμματίζει δύο εκπαιδεύσεις στα Γιάννενα την Παρασκευή 31 Μαΐου (17:00-21:00) και το Σάββατο 1η Ιουνίου (9:30-13:30).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25 ευρώ ανά άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση swd@redcross.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 2103639538 (Αικατερίνη Ραμιώτη), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ