Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη των Ιωαννίνων για οφειλή 150 ευρώ!

diakopi reumatos

Για οφειλή ενός και μόνο λογαριασμού συνολικού ύψους 149 ευρώ της έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι. Και μάλιστα Παρασκευή ώστε να… τιμωρηθεί για περισσότερες μέρες!

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι άνεργη και το τιμολόγιο είναι κοινωνικό. Ο τελευταίος λογαριασμός που πήρε στα χέρια της έχει ύψος 152 ευρώ που ενσωματώνει προηγούμενο ανεξόφλητο ποσό αξίας 149 ευρώ !!!

Η έκδοση του λογαριασμού πραγματοποιήθηκε 2/6/2022 και η άνεργη καλείται να τον εξοφλήσει μέχρι τις 14/7/2022.

Ωστόσο η διακοπή προηγήθηκε και το γεγονός κατήγγειλε η ίδια στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Η ίδια υποχρεώθηκε να μείνει χωρίς ρεύμα όλο το Σαββατοκύριακο και χωρίς τη τη δυνατότητα επικοινωνίας και διακανονισμού με τη ΔΕΗ.

«Το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι μοναδικό, είναι όμως χαρακτηριστικό για το μίσος των κυβερνήσεων και των ενεργειακών ομίλων απέναντι στις λαϊκές οικογένειες, πάνω στις πλάτες των οποίων χτίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και την τεράστια κερδοφορία στον κλάδο της ενέργειας.

Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, να βγάλουν συμπεράσματα. Η αναμονή των όποιων κυβερνητικών μέτρων για την «ανακούφιση» του λαού από τη μια καλλιεργεί τη λογική πόσα θα χάσουμε και από την άλλη μας γυρίζει κυριολεκτικά δεκαετίες πίσω, στο «σκοτάδι», παρά την ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Το ΕΚΙ ζητά να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς, ζητά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και σχέδιο άμεσης αξιοποίησης του λιγνίτη κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ