Εκλογικός νόμος: Ανοίγει η συζήτηση για την αλλαγή, νέος γύρος αντιπαραθέσεων

ekloges kalpes

Το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου πριν καν εφαρμοστεί, επανέρχεται στην πολιτική ατζέντα και προκαλεί νέο γύρο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει την ανάγκη σταθερής διακυβέρνησης, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

«Πάγια θέση είναι ένας εκλογικός νόμος που να οδηγεί σε σταθερές κυβερνήσεις» σχολίασε ο κ. Γιάννης Οικονόμου.

Ό,τι και να κάνει κ. Μητσοτάκης δε μπορεί να αποτρέψει την εκλογική του ήττα, σχολίαζαν πηγές της Κουμουνδούρου: «Ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, αφενός θα πιστοποιήσει το οριστικό διαζύγιο Μητσοτάκη από τους θεσμικούς κανόνες της Δημοκρατίας, αφετέρου θα αποτελέσει εν τέλει δώρο στον βασικό του πολιτικό αντίπαλο. Με δυο λόγια θα σκάψει ο ίδιος το λάκκο όπου θα πέσει μέσα».

«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για απομόνωση της ΝΔ σε επίπεδο συμμαχιών έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη. «Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ είναι πια απομονωμένη χωρίς συμμάχους και οριστικά έχει διαρραγεί η πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΝΔ».

Βολές κατά της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου: «Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Δεν έχουν μέτρο γι΄ αυτό είναι ικανοί να αλλάξουν και τον εκλογικό νόμο».

«Τα “μαγειρέματα” της ΝΔ με τον εκλογικό νόμο, όπως και τα θολά σενάρια που μεθοδεύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφορούν τους όρους για την -επιδιωκόμενη από την άρχουσα τάξη- πολιτική σταθερότητα, που για το λαό σημαίνει αστάθεια και μεγάλη ανασφάλεια» σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Δεν θα γίνω δεκανίκι κανενός» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος στο «Πρώτο Πρόγραμμα», ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Το κυβερνητικό αφήγημα περί “σταθερότητας” υπηρετεί την σταθερή αφαίμαξη των πολλών από τους λίγους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ