Έκλεισαν συμβολικά το κατάστημα της ΔΕΗ

poreia-oikodomoi

Με τον συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού καταστήματος της ΔΕΗ στα Γιάννινα ολοκληρώθηκε η πορεία, στο πλαίσιο της απεργίας που έγινε. Εργαζόμενοι, έμποροι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ που αναρτήθηκε γιγαντοπανό που έγραφε : «Κομμένο ρεύμα στους εργάτες, τζάμπα στους κεφαλαιοκράτες» και έγινε συμβολικός αποκλεισμός.

Όσο οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στο χώρο, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με εκπροσώπους σωματείων είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της επιχείρησης όπου και διαμαρτυρήθηκε για το «πογκρόμ» διακοπών ρεύματος που έχει ξεκινήσει η επιχείρηση σε σπίτια ανέργων, απλήρωτων εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Στην απεργιακή συγκέντρωση έκαναν χαιρετισμό ο Γρηγόρης Μακρής, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ο οποίος ανέφερε ότι περισσότεροι από 200 φοιτητές έχουν μείνει χωρίς δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • poreia oikodomoi

Ο Θανάσης Νάκος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι είναι η δεύτερη απεργία των οικοδόμων μέσα σε δυο εβδομάδες. «Δεν υποχωρούμε και διεκδικούμε κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τις συντάξεις και τις παροχές που έχουμε πληρώσει με πολύ ιδρώτα και κόπο», τόνισε.

 Η κεντρική ομιλία από τη Μαρία Ανδρεάδου, Γραμματέα του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ