Εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι για τον Περιφερειακό Φορέα

dhmarxeio artasΚατά πλειοψηφία έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας η εκλογή των αντιπροσώπων του Δήμου Αρταίων στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Δήμος Αρταίων εκλέγει τρεις αντιπροσώπους εκ των οποίων ο ένας θα πρέπει να προέρχεται από το σύνολο της μειοψηφίας, με υπόδειξη του συνόλου της μειοψηφίας. Ως τακτικά μέλη εκλέχθηκαν ο Γιάννης Παπαλέξης (Δήμαρχος), ο Θεόδωρος Γκούβας από την πλειοψηφία και η Αναστασία Σίμου από την μειοψηφία. Ως αναπληρωματικά εκλέχθηκαν ο Χρήστος Γιώτης και ο Ευάγγελος Σκανδάλης από την πλειοψηφία και ο Μιχάλης Κοτσαρίνης από την μειοψηφία.

Ο επικεφαλής της «Δημοτικής αλλαγής» Χρ. Ξυλογιάννης απείχε από τη διαδικασία της εσωτερικής ψηφοφορίας λόγω διαφωνίας του, όπως είπε, με τα προβλεπόμενα στο νόμο του «Καλλικράτη» για την εκπροσώπηση των παρατάξεων στα όργανα λέγοντας «λειτουργούν αντιδημοκρατικά, δεν υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση, δεν συμμετέχουμε καθόλου στην ψηφοφορία». Την ένστασή του για την αναλογικότητα της εκπροσώπησης, που απορρέει από το νόμο, εξέφρασε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Παπαϊωάννου και για το λόγο απείχε επίσης από τη διαδικασία.

Ο Χρ. Παπάζογλου πρότεινε αρχικά για αντιπρόσωπο εκ μέρους της μειοψηφίας τον κ. Νίκο Κέφη λόγω και της εμπειρίας που έχει στη διαχείριση των απορριμμάτων ως πρώην Δήμαρχος της περιοχής Βλαχερνών όπου κατασκευάστηκε ο ΧΥΤΑ. Πρόταση την οποία δεν αποδέχτηκε ο κ. Κέφης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Παπάζογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ