Έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς από τον Υπουργό Υγείας

ÅíçìÝñùóç ôùí åêðñïóþðùí ôùí êïéíïâïõëåõôéêþí êïììÜôùí ãéá ôçí ðïñåßá ôçò ðáíäçìßáò , áðü ôïí õðïõñãü Õãåéáó Âáóßëç Êéêßëéá , ÄåõôÝñá 2 Íïåìâñßïõ 2020(EUROKINISSI /ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία στην Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους.

Πιο αναλυτικά ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Μόνο χθες, είχαμε 185 εισαγωγές στην Αττική. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο έχει 200 κλίνες, σημαίνει ότι κάθε ημέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο.

Το 2019 ξεκινήσαμε με 556 ΜΕΘ και φτάσαμε με τιτάνιες προσπάθειες στις 1.404 και συνεχίζουμε. Όμως η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ στην Αττική πριν από ένα μήνα, φτάσαμε στις 369.

Η πληρότητα φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται. Η ένταση που επικρατεί μτις τελευταίες ημέρες, δεν βοηθά καθόλου.

Μπήκε σήμερα στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται αποκλειστικά περιπτώσεις Covid. Από αύριο μπαίνουν και άλλα δύο ιδιωτικά.

Θέλουμε να κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν. Θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ τον μήνα και συν τις υπερωρίες. Όλοι πρέπει να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνουμε.

Οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι αυτές από 20 έως 50 και κάνω έκκληση να πορευτούν μαζί μας.

Σήμερα έχουμε φτάσει να έχουν γίνει 1.082.082 εμβολιασμοί και σήμερα έχουν γίνει πάνω από 24.000 εμβολιασμοί. Το επόμενο άνοιγμα θα είναι για την ομάδα Α των ευπαθών πολιτών και θα γίνει εντός των επόμενων 10 ημερών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ