Έκκληση Κικίλια για την Πρωτοχρονιά

ÅíçìÝñùóç ôùí åêðñïóþðùí ôùí êïéíïâïõëåõôéêþí êïììÜôùí ãéá ôçí ðïñåßá ôçò ðáíäçìßáò , áðü ôïí õðïõñãü Õãåéáó Âáóßëç Êéêßëéá , ÄåõôÝñá 2 Íïåìâñßïõ 2020(EUROKINISSI /ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την Πρωτοχρονιά, για να μην ξεφύγουν και πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού. Και μπορεί να διανύουμε σχεδόν δύο μήνες lockdown, όμως τα κρούσματα κορωνοϊού είναι ακόμη στα ύψη, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 942 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι και 58 θάνατοι.

Κατά την ενημέρωσή του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση «να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις γιορτές» και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα για το «αν υπήρξαμε προσεκτικοί τα Χριστούγεννα, θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα». Ζήτησε από όλους τους πολίτες να «σκεφτούμε τους υγειονομικούς μας που δίνουν μάχη».

Αναφορικά με τα εμβόλια, τα χαρακτήρισε «αρχή του τέλους αυτού που ζούμε» και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι «θα γίνουν όλα με διαφάνεια και σχέδιο». «Να προσέξουμε πολύ αυτές τις μέρες, το μέγεθος της ευθύνης είναι μεγάλο», έκλεισε ο υπουργός Υγείας την ομιλία του. Σε σχετική ερώτηση για το χρόνο που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί, ο κ. Κικίλιας απάντησε πως έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ