Έκκληση για τη χρηματοδότηση του ΤΕΙ Ηπείρου

TEI_HPEIROYΤην ώρα που οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών συνεχίζονται και οι φορείς της Ηπείρου, ο ένας μετά τον άλλο εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα για συνέχιση της σίτισης, η Διοίκηση του ΤΕΙ υποχρεώνεται να πάρει θέση σε όσα συμβαίνουν.

Κι επιλέγει τον έμμεσο τρόπο.

Την αποστολή δηλαδή επιστολής στην υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ζητά την χρηματοδότηση του Ιδρύματος για να μπορέσει να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος αναφέρει:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι από 15 Ιουνίου 2012 διακόπτεται η σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Ηπείρου καθώς και η φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεών του λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης και του «κουρέματος» των αποθεματικών του Ιδρύματος, σύμφωνα και με τα αριθμ. πρωτ. Φ11/2855/16-5-2012 και Φ11/2856/16-5-2012 έγγραφα, τα οποία σας αποστείλαμε.

Σας επισημαίνουμε ότι η επιχορήγηση του ΤΕΙ Ηπείρου για σίτιση και λειτουργικές δαπάνες ήταν σημαντικά μικρότερη από αυτή που του αναλογούσε λόγω των μεγάλων αποθεματικών. Τα αποθεματικά του ΤΕΙ Ηπείρου, τα οποία ήταν αποταμιεύσεις ετών και αποτέλεσμα μακροχρόνιας χρηστής διαχείρισης, επενδύθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος χωρίς την έγκρισή μας, σε ομόλογα τα οποία μειώθηκαν κατά 70% μετά το γνωστό «κούρεμα». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη χρημάτων για την κάλυψη των βασικών αναγκών της σίτισης των σπουδαστών μας καθώς και της φύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο ακτινώνεται στις τέσσερις πόλεις της Ηπείρου.

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, είναι προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη να υποστηριχθεί η σίτιση των σπουδαστών μας, των οποίων οι οικογένειές τους βιώνουν οικονομικά προβλήματα καθώς και η φύλαξη των εγκαταστάσεών μας στο πλαίσιο της υποχρέωσής μας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Ως συνέπεια των παραπάνω, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα με διαμαρτυρίες των σπουδαστών μας και καταλήψεις και με ορατό κίνδυνο να σταματήσει η λειτουργία του ΤΕΙ Ηπείρου.

Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε για την άμεση και κατεπείγουσα επιχορήγηση για την κάλυψη των παραπάνω βασικών αναγκών του ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την ποιοτική εκπαιδευτική λειτουργία της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ