Έκκληση για εμβολιασμό από την Ιερά Σύνοδο

sinodos

Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς απευθύνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τόσο για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, όσο και για τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Δ.Ι.Σ., σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας της, «με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Στο διάλειμμα της συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά την συνάντηση, αναφέρθηκαν στην πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιασμού.

Να σημειωθεί ότι η Δ.Ι.Σ. προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση, με την οποία καλεί τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και αρκετοί φορείς του τομέα του εμπορίου διαμαρτύρονται, επειδή στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) για τους πολίτες, πριν εισέλθουν σε χώρους άσκησης του θρησκευτικού τους δικαιώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ