Έκκληση από τον ΣΥΔΛΙ για περιορισμό στην κατανάλωση νερού

diakopi nerou

Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών στα όρια καύσωνα και της ξηρασίας που επικρατούν αυτές τις μέρες και οι οποίες θα συνεχίσουν και τις επόμενες έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι καταναλώσεις ύδατος και το υδροδοτικό σύστημα του ΣΥΔΛΙ φθάνει στο όριό του.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του είναι  σοβαρό ενδεχόμενο από σήμερα να αρχίσουν σε διάφορες περιοχές, τις απογευματινές και βραδινές ώρες να εμφανίζονται προβλήματα υδροδότησης, ειδικά στις περιοχές που υπήρξε η βλάβη το πρωί: Νεοκαισάρεια, Μπιζάνι, Κουτσελιό, Γορίτσα.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να περιορίσουν στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού, περιορίζοντας δραστικά το πότισμα κήπων, το πλύσιμο των αυλών και των οχημάτων και το γέμισμα πισίνων και απαγορεύοντας το πότισμα χωραφιών, και το γέμισμα βυτίων από πυροσβεστικούς κρουνούς ή κρουνούς καθαρισμού, περιορισμό στην κατανάλωση στα πτηνοτροφεία καθώς και λοιπές καταναλώσεις πέραν των αναγκών ύδρευσης των κατοίκων.

 «Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού είναι απαραίτητη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση του. Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό» σημειώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ