Έκκληση από τον Μητροπολίτη… «Χρειάζονται όλοι για να γίνει πράξη το νέο Γηροκομείο..»

mitropolitis epimelitirio

Εδώ και ένα χρόνο περίπου η Μητρόπολη Ιωαννίνων ξεδίπλωσε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό σχέδιο. Την δημιουργία τριών νέων μονάδων, σε ένα κτίριο που είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερις δεκαετίες και είχε εγκαταλειφθεί.

Πρόκειται για αυτό που βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Γηροκομείο 3.500 τετραγωνικών μέτρων.

Τότε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων απεύθυνε δημόσια έκκληση για στήριξη του εγχειρήματος το οποίο θα απαντήσει σε αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.

Στους χώρους αυτούς θα δημιουργηθούν μία νέα μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων, ένα ημερήσιο κέντρο φροντίδας και ένα κέντρο φροντίδας ατόμων που πάσχουν από άνοια.

Ένα χρόνο μετά ο Μητροπολίτης επανήλθε απευθυνόμενος αυτή την φορά στα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής, ζητώντας την στήριξή τους.

Το Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» είναι το παλιότερο ίδρυμα της πόλης και σήμερα έχει εξυγιανθεί πλήρως οικονομικά. Στους χώρους του φιλοξενούνται 170 ηλικιωμένοι ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 120 αιτήσεις. Οι ανάγκες λοιπόν είναι πολύ μεγάλες.

Την τελευταία χρονιά και για την ανάπτυξη των νέων δομών η Μητρόπολη έχει εξασφαλίσει δωρεές μισού εκατομμυρίου από ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Εν όψει των εργασιών που πρέπει να γίνουν για τις νέες δομές, χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι.. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω προσπάθεια και να παρακαλάω ανθρώπους, όμως πρέπει να βοηθήσουν και οι άνθρωποι από τα Γιάννινα είτε από το υστέρημά τους είτε από το περίσσευμα. Η δομή είναι αναγκαία και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η άνοια χτυπά όλο και περισσότερους..» ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Ιωαννίνων ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ