Εκκένωση σπιτιών για την απομάκρυνση όλμου

olmos

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια κατοίκων στις Σελλάδες όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε δίπλα σε αυλή ένα βλήμα όλμου 81mm από την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας η οποία με τη σειρά της, αφού απέκλεισε το σημείο, ενημέρωσε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού.

Με εντολή της αστυνομίας εκκενώθηκαν οι οικίες περιμετρικά του σημείου στο οποίο εντοπίστηκε ο όλμος, ενώ έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.

Το κλιμάκιο του ΤΕΝΞ που μετέβη από τα Ιωάννινα στις Σελλάδες, πραγματοποίησε περαιτέρω έλεγχο στην περιοχή κι αφού δεν εντοπίστηκε κάτι άλλο, προχώρησε στην ασφάλιση και μεταφορά του όλμου σε όχημα του στρατού.

Από εκεί, με τη συνοδεία οχήματος της ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, και του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε, σε νταμάρι πέτρας του νομού Πρεβέζης ώστε να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, την υπηρεσία ΤΕΝΞ του Ελληνικού Στρατού και το ΕΚΑΒ, για την κινητοποίησή τους αλλά και τη συνδρομή τους στην όλη επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ