ΕΚΙ: Ερωτήματα για τα πραγματικά κρούσματα

eki epistoli

Να δοθεί στη δημοσιότητα ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ήπειρο και στα Γιάννινα, ζητά το Εργατικό Κέντρο.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή αποτελεί η αποκάλυψη δεύτερης επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων με ημερομηνία αποστολής την 17η Ιουλίου με αποδέκτη την Κυβέρνηση και με αίτημα να μην ανακοινώνονται αναλυτικά οι περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη επιστολή είχε σταλεί και τον Ιούνιο με την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που έστειλε στις 17 Ιούλη η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων προς την κυβέρνηση (και την οποία φέρει στην δημοσιότητα σήμερα η εφημερίδα Ριζοσπάστης), αναφέρει επί λέξει:

«Στο σημείο αυτό επανερχόμαστε στο αίτημα που έχουμε υποβάλει και με προηγούμενη επιστολή μας, προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους. Εκτός ασφαλώς αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που απαιτείται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα».

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απαιτεί άμεσα να δοθεί απάντηση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές στο ερώτημα ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στην Ήπειρο και ποια η γεωγραφική τους κατανομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ