ΕΚΙ: Δόθηκε ειδική άδεια σε κλειστή βιομηχανία;

covid

Την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους μεγάλους χώρους δουλειάς καυτηριάζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με αφορμή τις συρροές κρουσμάτων σε δύο επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι εργάτες στη βιομηχανία τροφίμων συνεχίζουν να στοιβάζονται, με πρωτόκολλα λάστιχο και με τον κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα να είναι μπροστά μας, σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Αίσθηση προκαλεί το ερώτημα που θέτει το ΕΚΙ και αφορά σε άδεια που δόθηκε σε επιχείρηση η οποία όφειλε να είναι κλειστή μέχρι και την Τρίτη.

«Ρωτάμε ευθέως.  Ισχύει όπως πληροφορούμαστε ότι δόθηκε ειδική άδεια λειτουργίας στο πτηνοσφαγείο της «Νιτσιάκος ΑΕΒΕ» ακυρώνοντας στην πράξη την αναστολή λειτουργίας της με πρόσχημα «να μην καταστραφούν τα πουλιά»; Ισχύει ή όχι ότι οι εργάτες περιμένουν με το τηλέφωνο στο χέρι τι ώρα θα πάνε για δουλειά, χωρίς να ξέρουν πότε τελειώνει η βάρδια τους;  

Την ίδια ώρα για τα κρούσματα ενοχοποιούνται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, απειλούνται με απόλυση, όταν για μήνες οι εμβολιασμοί καθυστερούν χάρη στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα παιχνίδια των φαρμακευτικών εταιρειών» σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ