Εκδήλωση στην ΕΗΜ για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

eim kampanelis

Η Ε.Η.Μ., με αφορμή το «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη», διοργανώνει μουσικοθεατρική αφήγηση: Μια μέρα που ο χειμώνας έκλεψε από τον Ιούλιο

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 19:00 στην Αίθουσα Κ. Κατσάρη του Μεγάρου της.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κατ’ αρχάς θα μιλήσει η κ. Ελένη Γκαστή, Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα:

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Ο δρόμος περνά από μέσα…

Θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση-αφήγηση, που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και περιλαμβάνει τραγούδια και ποιήματά του από τη συλλογή «Άκουσε τη φωνή μου κι έλα».

Δύο ηθοποιοί και δύο μουσικοί επί σκηνής αφηγούνται, τραγουδούν και ερμηνεύουν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, όσα μπορούν να χωρέσουν σε μια ώρα από το υπέρογκο έργο του σπουδαίου Έλληνα ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα, στιχουργού, σεναριογράφου, δημοσιογράφου. Μέσα από τα μάτια της μοναχοκόρης του, Κατερίνας, μας μεταφέρουν για λίγο στον υπέροχο κόσμο του.

Τι κάνουμε άμα θέμε να πούμε κάτι και η κουβέντα μας δεν το χωράει; Το στρίβουμε στο τραγούδι, διότι το τραγούδι είναι μια κουβέντα που τρελάθηκε!… Και άμα δε μας φτάνει το τραγούδι, τι κάνουμε; Το στρίβουμε στο χορό… διότι ο χορός είναι ένα ξανατραγούδι που ξανατρελάθηκε.

Ι. Καμπανέλλης, Το Μεγάλο μας Τσίρκο

Συντελεστές:

Γιάννης Κοντός, Σκηνοθεσία.

Κίκα Ζαχαριάδου, Δραματουργική επεξεργασία.

Γιώργος Δημόπουλος, Αναστασία Νικολοπούλου, Μουσική επιμέλεια και διασκευή τραγουδιών.

Γιώργος Δημόπουλος, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Αναστασία Νικολοπούλου, Επί σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ