Εκδήλωση αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου

ergatiko plateia

Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατικού Κέντρου.

Οι διοργανωτές, όπως σημειώνουν, διασφάλισαν την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προφύλαξη της υγείας των συμμετεχόντων και όλου του λαού.

Η κεντρική πλατεία ήταν χωρισμένη σε τμήματα με τραπέζια πάνω στα οποία είχαν τοποθετήσει μπουκαλάκι αντισηπτικού. Όσοι εισέρχονταν στο χώρο είχαν την δυνατότητα να λάβουν δωρεάν μάσκα μιας χρήσης.

Οι διοργανωτές αντί για τη λειτουργία μπαρ σέρβιραν όλους τους συμμετέχοντες αποτρέποντας οποιονδήποτε συγχρωτισμό.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Μυλωνά Αντιγόνη εκπαιδευτικό των λαϊκών μαθημάτων. Στην ομιλία της ευχαρίστησε τον εργατόκοσμο, όλους τους γιαννιώτες που με την συνδρομή τους στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων όλα αυτά τα χρόνια κατέστησαν δυνατή την λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων για τα παιδιά.

Στη συνέχεια ακολούθησε αφιέρωμα στην Ηπειρωτική παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή δεκάδων μελών ηπειρωτικών μουσικών σχημάτων.

Το αφιέρωμα που προετοίμασαν εκπαιδευτικοί των λαϊκών μαθημάτων ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής μουσικής των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών της Ηπείρου. 

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στα ξεχωριστά μουσικά κύματα της περιοχής των Ιωαννίνων, των Τζουμέρκων, του Πωγωνίου, του Σουλίου κ.ά. Μέσα από το μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα αναδείχθηκε η συνεισφορά μεγάλων μουσικών οικογενειών στη διάρκεια της νεότερης ιστορίας.

Την κεντρική εκδήλωση ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος. Στην ομιλία του ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ανέφερε χαρακτηριστικά «Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να διαδίδουμε ψέματα, ότι το βάρβαρο σύστημα που ζούμε μπορεί να αλλάξει, μπορεί να εξανθρωπιστεί. Πως δήθεν υπάρχει και καλή ιδιωτική πρωτοβουλία που με τη δράση της στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες  την ώρα που καταδικάζουν στην φτώχεια τους πολλούς και δίνουν ένα κομμάτι ψωμί στους εξαθλιωμένους» και συνέχισε «Εμείς επιμείνουμε. Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη σε κανέναν εργαζόμενο όποιο πρόβλημα και αν έχει, από ποια χώρα και αν είναι, σε όποιο Θεό και αν πιστεύει. Όμως για εμάς πραγματική αλληλεγγύη είναι να προσφέρεις στη ζωή σου στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ