Εκδηλώσεις για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

anatoli ekdi

anatoli ekdi

Τριήμερες εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα πραγματοποιηθούν στα Γιάννινα, με επίκεντρο φυσικά την Ανατολή.

Τις εκδηλώσεις οργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, τον Μορφωτικό Εξωραιστικό Σύλλογο Μπάφρας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής και τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών- Σπουδαστών Ιωαννίνων.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαίου, στις οκτώμισι το βράδυ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής και περιλαμβάνει κεντρική ομιλία από τον κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Την Κυριακή 21 Μαίου, στις δέκα το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία- Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο «Αλησμόνητων Πατρίδων» και στις έντεκα θα γίνουν ομιλίες και χαιρετισμοί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Συνάμα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ανατολής θα παρουσιάσουν την εργασία τους «Ανατολή Ιωαννίνων- Το ταξίδι της Φυγής και η Επανάσταση των Ποντίων και Μικρασιατών Κατοίκων». Υπεύθυνες καθηγήτριες η Νίκη Μποτωνάκη και η Αγνή Τσαπάρου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 22 Μαίου με εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ