ΕΚΑΒ και ΕΜΑΚ στο παλιό ΚΤΕΟ Ιωαννίνων

perifereiako dekemvrios

Το δημόσιο ΚΤΕΟ στα Γιάννινα έβαλε λουκέτο. Τους λόγους εξήγησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και απαντώντας σε γραπτή ερώτηση που είχε κατατεθεί από την Λαική Συσπείρωση.

Στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι η αναστολή λειτουργίας του ήρθε ως επακόλουθο των συνταξιοδοτήσεων και των ελάχιστων (δύο τον αριθμό) υπαλλήλων που είχαν μείνει σε υπηρεσία.

Τόνισε ότι σήμερα οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα πέντε Ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στο νομό Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των οχημάτων που ελέγχονταν στο Δημόσιο ΚΤΕΟ, ήταν πολύ μικρός, ήτοι περίπου 15 με 20 οχήματα ημερησίως. Πρόσθεσε δε ότι η ίδια τάση είναι και πανελλαδικά και από τα 50 περίπου δημόσια ΚΤΕΟ που λειτουργούσαν στο παρελθόν σήμερα ο αριθμός τους είναι μονοψήφιος.

Τι μέλλει γενέσθαι με τις εγκαταστάσεις;

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ωστόσο η Περιφέρεια βλέπει θετικά την μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ από τις εγκαταστάσεις στο παλιό Χατζηκώστα ακόμη όμως και της ΕΜΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ