ΕΚΑΒ Ηπείρου: Ας σταματήσουν να αμαυρώνουν την μνήμη της Ελένης

eleni ekav

Με επίσημη ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Αθανάσιο Παπαθωμά και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καπετάνιο επανέρχονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ηπείρου προκειμένου να βάλουν τέλος στα fake news που διακινήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα κι αφορούν στο θάνατο της 48χρονης διασώστριας.

Αυτό που προκαλεί την οργή μεταξύ των συναδέλφων της αλλά και άλλων είναι η ευκολία με την οποία ορισμένοι σπεύδουν να διασώσουν θεωρίες και κυρίως ψεύδη για τα αίτια θανάτου της άτυχης εργαζόμενης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Την περασμένη Παρασκευή το Παράρτημα Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ ΗΠΕΙΡΟΥ 7ης Περιφέρειας έχασε ένα πολύτιμο μέλος του, μια αξιόλογη συνάδελφο, βυθίζοντας στη θλίψη τόσο την οικογένεια και τους οικείους της, όσο κι εμάς τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Εν μέσω αυτού του κλίματος οδύνης από την απώλεια της διασώστριας Ελένης Μάργαρη, είναι λυπηρό να παρατηρούνται φαινόμενα διάδοσης και διασποράς ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων που δεν τιμούν ούτε τη μνήμη ούτε το έργο της αξιόμαχης συναδέλφου. Σύσσωμο το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ΗΠΕΙΡΟΥ 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ θεωρεί απαράδεκτο το συσχετισμό του τραγικού θανάτου της με τον εμβολιασμό της. Η ίδια ήταν από τους πρώτους υγειονομικούς που εμβολιάσθηκαν καθώς, ως υπέρμαχος του εμβολιασμού, θεωρούσε ότι ήταν το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης της φοβερής πανδημίας COVID-19.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοί της που ζήσαμε και εργασθήκαμε μαζί της στο δύσκολο έργο της προστασίας της υγείας και της διάσωσης των συνανθρώπων μας – ένα έργο στο οποίο πίστευε και για το οποίο έδινε τη μάχη της καθημερινά – καταγγέλλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές και παρακαλούμε όσους τις προκαλούν να σταματήσουν και να μην αμαυρώνουν άλλο τη μνήμη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ