Έκαναν φτερά οι καταθέσεις των Πανεπιστημίων

EYRO_PSALIDI– Η Τράπεζα Ελλάδος κούρεψε τα αποθεματικά εν αγνοία των ΑΕΙ

Ότι ακριβώς είχε συμβεί με τα αποθεματικά των Επιμελητηρίων έγινε και με τις καταθέσεις των Πανεπιστημίων.

Η Τράπεζα Ελλάδος, αυθαίρετα και χωρίς να ενημερώσει κανέναν ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των Πανεπιστημίων, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών.

Αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους.

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Τράπεζας Ελλάδος αυθαίρετες και ζητούν άμεσα την επιστροφή των χρημάτων που αφαιρέθηκαν από τους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.

Επιπλέον, επειδή παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της μεταβολής του καθεστώτος για την επιλογή ερευνητικού προσωπικού από τα Πανεπιστήμια, οι Πρυτάνεις όλων των Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι των ΕΛΚΕ συνέρχονται την Τρίτη 27-03-2012 στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των παραπάνω σοβαρών θεμάτων, έχοντας ζητήσει παράλληλα, συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ