Εισαγγελική παρέμβαση στον ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας

koronoios noso

Παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε η 6η ΥΠΕ για τον ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας όπου επιβεβαιώθηκαν δεκάδες κρούσματα Covid-19 μεταξύ των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της διερεύνησης θα εξεταστούν αφενός οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το συγκεκριμένο Κέντρο Φροντίδας και αφετέρου η τήρηση των κανόνων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Οίκο Ευγηρίας ανέρχονται σε 26 με ορισμένους να έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία Φιλιατών, Άρτας και Πρέβεζας αφού πρώτα έχει εκτιμάται η κατάστασή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί ηλικιωμένοι αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλοι είναι κατάκοιτοι και η κατάστασή τους μετά την λοίμωξη επιδεινώνεται.

Ήδη βαριά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Πρέβεζας και των Φιλιατών.

Περιθώρια νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπάρχουν καθώς οι τρεις Μονάδες Λοιμωδών με 55 συνολικά κλίνες είναι γεμάτες.

Οι διαδικασίες για τέταρτη Μονάδα επισπεύδονται ενώ το Νοσοκομείο Χατζηκώστα διαθέτει άμεσα τέσσερις κλίνες για νοσηλεία περιστατικών και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία 24 κλίνες στους χώρους του Πολυδύναμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ