ΕΙΝΗ: Μία απόλυση γιατρού, μία κατάργηση προγράμματος

nosokomeio n17

Η ΕΙΝΗ καταδικάζει την προδιαγραφόμενη απόλυση συναδέλφου επικουρικού ψυχιάτρου στο Γ.Ν. Ι ¨Γ. Χατζηκώστα¨ από την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, το Νοσοκομείο Γ. Χατζηκώστα από 5-7-21  προσέλαβε τον συγκεκριμένο με σύμβαση ορισμένου χρόνου ( 36 μήνες) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος με κωδικό ΟΠΣ5049354 της Περιφέρειας Ηπείρου, για υπηρεσίες ολοκληρωμένης  κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ΄ οίκον νοσηλείας, που αφορά ψυχιατρικούς ασθενείς.

Το πρόγραμμα προέβλεπε 4 συνολικά εργαζομένους  από τους οποίους μόνο ο συνάδελφος προσλήφθηκε επιτελώντας τα καθήκοντα που του αναλογούσαν, όπως μπορούν εργαζόμενοι  που τον βοήθησαν να βεβαιώσουν.

«Όσα προσχήματα και αν επικαλείται η διοίκηση του ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα, η ουσία είναι ότι η απόλυση ισοδυναμεί με την κατάργηση του προγράμματος από τα Νοσοκομείο, ανοίγοντας τις πόρτες για ανάληψη του έργου από ΜΚΟ.

Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης απόλυσης του συναδέλφου από την Διοίκηση, την συνέχιση του προγράμματος από το Νοσοκομείο και την άμεση πρόσληψη όλων των απαιτούμενων υγειονομικών για την λειτουργία του προγράμματος. Διαφορετικά πετάμε στον Καιάδα  τους ασθενείς που ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα μέχρι στιγμής, θυσιάζοντας σαν εξιλαστήριο θύμα ένα συνάδελφο που με προσωπικές θυσίες έκανε  ότι μπορούσε για να το προχωρήσει. Θα είμαστε στο πλευρό του για ότι προκύψει  στις δικαστικές του προσφυγές» τονίζεται στην ανακοίνωση.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ