ΕΙΝΗ: Μετακινήσεις γιατρών με «εντέλλεσθε»

nosokomeio enew

Τις μετακινήσεις γιατρών με εντέλλεσθε από την 6η ΥΠΕ καυτηριάζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου με σχετική της ανακοίνωση.

Οι περισσότεροι είναι γιατροί των Κέντρων Υγείας της περιοχής που μετακινούνται για να καλύψουν κενά στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, δέκα γιατροί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, άλλοι τόσοι στο ΠΓΝΙ ( ΤΕΠ και Κέντρο Εμβολίων ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει:

-Στο ΚΥ Δερβιζιάνων υπηρετούν 7 Γενικοί Γιατροί ο ένας είναι με εντέλλεστε στο ΤΕΠ

-Στο ΚΥ Κόνιτσας  υπηρετούν 5 Γενικοί Γιατροί και 4 Αγροτικοί ο ένας είναι με συνεχόμενα εντέλλεστε στα ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

-ΚΥ Πραμάντων υπηρετούν 7 Γενικοί Γιατροί από τους οποίους δύο είναι με συνεχή εντέλλεσθε ( 7 μήνες)   στα ΤΕΠ και 6 Αγροτικοί Γιατροί

-ΚΥ Βουτσαρά που έχει 16 Γενικούς Γιατρούς χωρίς κανένα εντέλλεστε, και

-ΚΥ Δελβινακίου έχει 16 Γενικοί Γιατροί χωρίς κανέναν με  εντέλλεστε.

Διαμαρτύρονται για την άδικη μεταχείριση και ζητούν την άμεση επιστροφή στις θέσεις τους.  

«Η ανάγκη αξιοποίησης των Κέντρων Υγείας ως εμβολιαστικά Κέντρα είναι άμεση.

Η ανάγκη παροχής υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας  σε απομακρυσμένες περιοχές είναι υπαρκτή μια και πολλοί πολίτες αδυνατούν να προσέρχονται στα Νοσοκομεία και ως εκ τούτου η ανάγκη επιστροφής των γιατρών που έχουν μετακινηθεί είναι αναγκαία.

Νέα εντέλλεσθε για μετακινήσεις από το Αναισθησιολογικό του ΠΓΝΙ, του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα και του Νοσοκομείου Πρέβεζας   για το Νοσοκομείο Λευκάδας», τονίζει η ΕΙΝΗ.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών καυτηριάζει επίσης το γεγονός ότι γιατροί του πανεπιστημιακού συνεπικουρούν τις ΚΟΜΥ για τις δειγματοληψίες και τα τεστ.

«Ο ρόλος της επιδημιολογικής επιτήρησης στο Νοσοκομεία αφορά τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται μέσω εντολών των διοικήσεων σε συναδέλφους ή εργαζόμενους, που έχουν ξεζουμιστεί και εξαντλήσει κάθε ανιδιοτελή θέληση τους για προσφορά στο Νοσοκομείο.

Ζητάμε την ακύρωση της απόφασης της διοίκησης του ΠΓΝΙ και την μεταφορά του αναγκαίου επιδημιολογικού ελέγχου εκεί που ανήκει, δηλαδή στον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που σημαίνει νέους εργαζόμενους στα νοσοκομεία επιφορτισμένους για τον σχετικό έλεγχο και την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ