ΕΙΝΗ.. Έντονη διαμαρτυρία για τους «γιατρούς- γυρολόγους»

nosokomeio_prevezas

Έντονη είναι η αντίδραση της ΕΙΝΗ με αφορμή την απόφαση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για την αναγκαστική μετακίνηση χειρουργού από το νοσοκομείου της Άρτας στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Η ΕΙΝΗ τονίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρξε μέριμνα να προκηρυχθεί θέση επιμελητή χειρουργού στο νοσοκομείο της Πρέβεζας ενώ τα κενά στην Άρτα είναι σημαντικά κάτι που οδηγεί στην παράταση θητείας δύο γιατρών που είχε συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

«Αυτός ο παραλογισμός (να μην προκηρύσσονται θέσεις γιατρών σε νοσοκομείο που έχει μεγάλες ανάγκες και ταυτόχρονα να δίνονται εντολές αναγκαστικής μετακίνησης γιατρών από άλλο νοσοκομείο που επίσης έχει μεγάλες ανάγκες) δείχνει πόσο ψευδεπίγραφη είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πως δήθεν «κάνει προσλήψεις» επισημαίνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ τέλος καταδικάζει την  πρόσφατη  κλίση των Διευθυντών των κλινικών να αποστείλουν τις έκτακτες ανάγκες τους σε γιατρούς ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για μετακινήσεις  εντός της ΥΠΕ, συνεχίζοντας την  κάλυψη των αναγκών όχι με μόνιμο προσωπικό αλλά με «γυρολόγους» γιατρούς !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ