ΕΙΝΗ: Εμβολιαστικό με δανεικούς εργαζόμενους

emvoliastiko neo

Με δανεικούς εργαζόμενους θα λειτουργήσει το Εμβολιαστικό Κέντρο των Ιωαννίνων, γεγονός το οποίο καυτηριάζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ θεωρεί απαραίτητη την απομάκρυνση των εμβολιαστικών από τα νοσοκομεία ώστε τα νοσηλευτικά ιδρύματα να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους. Όμως το εμβολιαστικό κέντρο των Ιωαννίνων δεν θα βοηθήσει σε κάτι τέτοιο αφού οι γραμμές θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το εμβολιαστικό θα λειτουργήσει με δανεικούς εργαζόμενους, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η Ε.Ι.Ν.Η. για μια ακόμα φορά επισημαίνει  τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να λειτουργούν οι δομές υγείας στην περιφέρεια συμπεριλαμβανόμενου και του ΜΕΓΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επιπρόσθετα την καθαριότητα αναλαμβάνει το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και την Φύλαξη το ΠΓΝΙ.

«Είναι σημαντικό στοιχείο ότι για τα Ιωάννινα δεν αναπτύσσονται περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές παρά μόνο λίγες.

Αντί λοιπόν για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την επιστροφή του προσωπικού στις κλινικές  τους προκειμένου να αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά και οι πολίτες να απολαμβάνουν τις  υπηρεσίες υγείας  που στερήθηκαν επί ένα και πλέον έτος (  π.χ. χειρουργεία) συνεχίζεται και επιδεινώνεται η ίδια επικίνδυνη  κατάσταση για τον χρονίως πάσχοντα. Για την κυβέρνηση αρκεί η αυταρέσκεια να παρουσιάζεται ένα κτήριο σαν εμβολιαστικό κέντρο που δεν πληροί κανένα κριτήριο και πάνω απ όλα δεν έχει εργαζόμενους, αλλά τους δανείζεται.

Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα για το τι θα επιλέξουν οι πολίτες για την ασφάλεια τους, προφανώς και μάλλον τα Νοσοκομεία!! Με αποτέλεσμα την μη απομάκρυνση των εμβολιαστικών κέντρων από τα νοσοκομεία.

Μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες τακτικές όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα νοσοκομεία της περιφέρειας να δανείζουν το ένα στο άλλο τους γιατρούς. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  για το πώς τα εμβολιαστικά κέντρα θα επανδρωθούν με το κατάλληλο προσωπικό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι γιατροί των νοσοκομείων και των ΚΥ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης από το Νόμο και προσφέρουν υπηρεσίες μόνο στα Νοσοκομεία. Οι όποιες μετακινήσεις σε δομές της πόλης  μας βρίσκει αντίθετους ΚΑΙ εξυπηρετεί μόνο τον αντιεπιστημονικό στόχο της υπερεργασίας και της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε εξειδικευμένης προσέγγισης στις προσφερόμενες υπηρεσίες των Υγειονομικών στα εμβολιαστικά κέντρα, αφού όλοι οι υγειονομικοί μετατρέπονται αβλεπί σε εμβολιαστικά πολυεργαλεία. Επισημαίνουμε ότι με την υπερεργασία και μάλιστα σχεδόν αμισθί αυξάνονται οι κίνδυνοι και για την εμβολιαστική διαδικασία και για την υγεία των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων έχουν κάθε λόγο όχι μόνο να παραπονούνται και να εξοργίζονται, αλλά και να αρνούνται να προσφέρουν αντιεπιστημονικές, παράνομες και επικίνδυνες υπηρεσίες υπερεργασίας με τον ίδιο τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ