ΕΙΝΗ: Απαράδεκτη η απόφαση της ΥΠΕ και τα «εντέλλεσθε»

nosokomeio n17

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΕΙΝΗ την απόφαση της 6ης ΥΠΕ για μετακινήσεις γιατρών από τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών προκειμένου να καλύψουν κενά στην Παθολογική της Κέρκυρας.

Πρόθυμοι γιατροί δεν υπήρξαν και έτσι η διοίκηση της ΥΠΕ προχώρησε σε «εντέλλεσθε».

«Ενώ η κυβέρνηση διαλύει το ΕΣΥ με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, την υπερεφημέρευση και την επισφαλή εργασία, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για παραιτήσεις συναδέλφων όπως έγινε στο ΓΝ Κέρκυρας, αντί για άμεσες μαζικές προσλήψεις διεκδικεί να καλύψει τις τρύπες με μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία που ακόμα και σήμερα λειτουργούν στο όριο.

Η ΕΙΝΗ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της ΥΠΕ, αλλά και των διοικητών που αντί να υπερασπιστούν τους γιατρούς τους έψαχναν για «εθελοντές», τη στιγμή που οι συνάδελφοι ήδη δίνουν παραπάνω εφημερίες στα νοσοκομεία τους για να βγουν τα προγράμματα.

Η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη τόσο για τη λειτουργία του ΓΝ Κερκύρας που η παθολογική του θα πρέπει να λειτουργήσει σχεδόν το μισό μήνα με γιατρούς που δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά και για τα υπόλοιπα αφού για να καλυφθούν οι εφημερίες  αναγκάζουν τους συναδέλφους σε ακόμα περισσότερη υπερεφημέρευση. Οι γιατροί που εντέλλονται να εφημερεύσουν στο Νοσοκομείο  της Κέρκυρας θα απουσιάζουν από τις κλινικές που υπηρετούν τουλάχιστον για δύο έως τρεις ημέρες για κάθε  τους εφημερία» σημειώνει στην ανακοίνωσή της. 

Η ΕΙΝΗ απαιτεί να σταματήσουν τα εντέλλεσθε  και ζητά την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τόσο στο ΓΝ Κέρκυρας, όσο και στα νοσοκομεία της Ηπείρου .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ