Είναι πολλά τα λεφτά και τα χρόνια!

apori statmoi

Στην Ήπειρο οι αποφάσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων δεν υπήρξαν ποτέ εύκολες. Ειδικά όταν αφορούσαν τους Δήμους και τους Δημάρχους!

Το μαρτυρά ακόμη το… επίσημο όνομα του ΦΟΔΣΑ. «Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων…» γιατί δεν προήλθε από απόφαση των δημάρχων αλλά από απόφαση που έλαβε στο μακρινό παρελθόν το κράτος δια της τότε κρατικής περιφέρειας!

Το ζητούμενο σήμερα είναι η λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης, που από τον σχεδιασμό τους αποσκοπούσαν στη μείωση του κόστους για τους Δήμους- μέλη του Συνδέσμου… Σε καμία περίπτωση πάντως το ζητούμενο της κατασκευής και της λειτουργίας τους δεν ήταν η αύξηση του κόστους!

Η πρόταση της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ για παραχώρησή τους σε ιδιώτη προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία δεν προκαλεί αντιδράσεις…

Η πρόταση παραχώρησης όμως για διάστημα επτά ετών συν τριών και με έναν προυπολογισμό που θα ξεκινά από τα 25 εκατομμύρια και μπορεί να φτάσει στα 37 προκαλεί τρικυμίες!

Οι Δήμαρχοι των Ιωαννίνων αντιδρούν οριζοντίως και καθέτως και αντιπροτείνουν έναν διαγωνισμό μικρής χρονικής διάρκειας ώστε να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για τα πραγματικά κόστη και οφέλη..

Αυτό επανέλαβαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε συνάντηση που είχαν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου.

Αν η πρόταση αυτή βρει ανταπόκριση στη Διοίκηση του Φορέα είναι κάτι που θα φανεί άμεσα καθώς η Παρασκευή είναι η μέρα αποφάσεων..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ