Εικονικοί εμβολιασμοί και… διαψεύσεις..

vima emvolia

Η Ελληνική Αστυνομία με μία λιτή ανακοίνωση διαψεύδει τα στοιχεία κυριακάτικης εφημερίδας για τους εικονικούς εμβολιασμούς σε δεκάδες εμβολιαστικά κέντρα και τους τουλάχιστον 100.000 πολίτες που επεδίωξαν να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά.

«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ανακοινώνει ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με τη διερεύνηση υποθέσεων πλασματικών εμβολιασμών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η Αστυνομία σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα πάνω από 100.000 πολίτες προσπάθησαν να λάβουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 27 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από χάρτη όπου απεικονίζονται οι περιοχές όπου ελέγχονται για ύποπτους εμβολιασμούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κέντρα στην Ήπειρο.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες ο Διοικητής της Αρχής Διαφάνειας είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι ελέγχονται και στην Ήπειρο εμβολιαστικά κέντρα.

Υπολογίζονται ότι τελικώς σε τουλάχιστον 100-200 σημεία σε όλη τη χώρα, επί συνόλου περίπου 2.000 εμβολιαστικών κέντρων στην επικράτεια, και με τη συμμετοχή 200-300 ιατρών και νοσηλευτών επιχειρείται αλλοίωση δεδομένων στις διαδικασίες εμβολιασμού και έκδοσης πιστοποιητικών.

Σε κάθε περίπτωση η διάψευση της ελληνικής αστυνομίας δεν αρκεί για να κλείσει το θέμα. Η ενημέρωση θα πρέπει να είναι επίσημη και από τις καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές, αυτές του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ